Monday, April 03, 2006

Cerita tentang Sandakan I

Alhamdulillah, dah berapa hari tak capai Internet, hari ni dapat la jugak. Tapi sori, abah takde apa nak cerita hari ni.

Cuma nak cerita, abah suka Sandakan. Dari tingkat 8 hotel yang abah menginap, pandangannya sungguh cantik. Subhanallah, besar sungguh kuasaNya. Tiap2 petang abah dok merenung laut yang cantik tu.

Nanti la abah explore Sandakan kalau ada masa. Dan abah akan update lagi, insyaAllah.

Time to go, chow.

11 comments:

Umar Faruqi said...

Assalamualaikum........

Ingatkan abah ghaib terus sebulan. Alhamdulillah adapun ..... syukur. kalau tak baca blog apa sehari rasa boring plak hehehe....

Tulah penangan tulisan abah.

Wassalam.

PB said...

Salam Abah..

Kalau buleh boh gambar sekali ok.
Wana 2 c d beatiful laut tuu..

YuN said...

haha...baru ko tau yer...
tu belum jalan2 lagi tu. Yer la...kita org asing kat situ. Org kat situ dah lali perjalanan hidup di Sandakan. Kita la yang...ooo...ooo...cantiknya...hehehe

Boleh round..sepilok (pastikan pergi sbelum kul 10 or 2 ptg), rumah Agnes Keith, English Tea Garden (bawak awek Sabah la mate...hahahaha...bawak Ima mate...kalau dia masih jadi PP..balik ko kena smackdown ngan Yah), taman buaya, batu sapi, kampung air..bla3x..

HamZahidi said...

bangga pula aku jadi org sandakan...
tapi yg cantik tu hanya yg semulajadi..
tapi yg tak cantik, bila org kotorkan bandar tu...terutamanya PATI yang ramai di situ...
jgn tunjuk keter'asing'an abah....
bukan tak selamat, cuma berhati2 jer...ok

Bang Long said...

...keindahan laut memang sukar digambarkan...sungguh cantik, Subhanallah besar sungguh kuasaNya...spt kata abahmuizz ...pd bang long laut tlh meninggalkan satu kenangan yg paling pahit dlm sejarah hidup bang long...tapi insyaAllah kenangan tetap kenangan...life must go on...skrg tlh mula menyukai laut semula walaupun ke'ngeri'an akan tetap ada pabila melihat laut dr udara...

ex student abah said...

hehe..patutlah bukak blog abah takde entry baru..hampa lak takde cite baru..hehe sonok la abah keja sambil makan angin..

Faizah said...

abah, boleh tolong survey harga gelang krystal kt sana tak? hehe, nak buat perbandingan

~comei~ said...

sandakan ngan kk dkt tak? bleh ar jmpa adik anim kat kk kalo dkt. hehe

YuN said...

faizah - kena pandai cari dan pandai bodek tuan kedai. Gelang kristal boleh dapat RM 1 satu....hehehe. Lagi satu rantai mutiara asli kat sana lebih murah drp kk. pandai bodek - boleh dapat percuma yang kecik2 nih.


comei - sandakan-KK, kalau naik bas - 6 jam perjalanan.

eh..melebih2 lak den ni. Abah yg kat sndkn..sori ekkk...

Abah Mui'zz said...

Hehe, takpe Yun, ko lebih arif ttg Sandakan. Abah baru nak explore sikit2.
PB, sori, abah takde kamera, semuanya abah rakam dalam minda abah jek. Nantila, satu hari abah ambik juga gambar dan letak kat blog.

Untuk soalan2 lain, Yun dah tolong jawab. Thanks Yun.

~comei~ said...

hhehe bro yun, tq :d br tgk peta. hehe