Tuesday, June 13, 2006

Cerita tentang Kian...

Lama betul abah tak update. Tak sempat. Hari Khamis lepas abah ke Pelabuhan Dickson, sebab ada kursus untuk kakitangan baru. Tahan jugalah sampai hari Sabtu. Penat, tapi abah puas hati la dengan kursus tersebut. Walaupun niat syarikat untuk berkongsi apa pengharapan mereka dari staf baru, tapi pada abah, secara tak langsung, abah rasa macam terhibur dengan kursus tersebut, rasa macam release je tension abah yg abah dok simpan.

Mahu tak release, game punya lah banyak. Dan gara-gara game lah, abih sakit satu badan. Hehe, apa pun, abah berterima kasih pada syarikat untuk kursus yg dianjurkan itu.

Ini ada satu gambar menarik yang dirakan jurukamera syarikat abah di pantai PD.

Balik dari PD, abah naik bas pulak ke Paka. Kali ni balik sorang je, sebab bulan lepas, Ummi dan Muizz dah ikut. Abah balik sebab nak bersama2 keluarga menghantar ayah ke airport, sebab ayah abah nak ke mekah menunaikan umrah. Tengahari semalam, abah naik bas balik KL.

Sepanjang 5 hari kursus dan balik Paka, banyak perkara yg abah nak tulis, tapi bila abah masuk blog ni, semua benda yg abah nak tulis tu hilang entah ke mana, mengulor la pulak depa time kita nak depa nih.

Apapun, ini lagu kegemaran Ummi, dan juga abah lately ni. Simple je lagunya, tapi abah rasa dalam juga liriknya, pada orang yang memahami.


Kian jauh
Kian hilang
Kasih antara kita

Nampak tenang
Pada zahirnya
Tapi batin terseksa

Yang terguris tak nampak dimata
Yang terhiris terluka
Sesekali terbit air mata
Tahan sebak didada

Ke manakah..nak dibawa
Resah kian melanda

Di manakah
Hendak ku khabar
Pilu di dalam dada

Bila kasih di hujungnya nyawa
Rasa ingin dimanja
Perasaan pun kian tersentuh
Bila rindu ini berlabuh

Apakah yang dikejar dalam hidupmu
Berkali ku kata padamu
Kita singgah di dunia yang sementara
Penuh tipu daya

Yang kekal
Disana
Biarlah..kita bersama

Usahlah
Hanyut terus terlena
Kerana dunia

Pada aku masih ada
Kasih belum terhakis
Sebenarnya..sudah lama
Ku sungguh berkecil hati

1 comment:

sue said...

saya pun suka sangat lagu ni abah...dalam sungguh maknanya...