Tuesday, September 13, 2005

Cerita hujung minggu...

Semalam sibuk sikit, sibuk apa pun abah tak tahu. Sebab tu tak sempat nak update blog. Hari ni nak menulis sikit tentang aktiviti hujung minggu hari tu. Hari minggu abah penuh dengan berjalan-jalan. Sebabnya, kakak abah sekeluarga dengan mak abah dan tok chu abah datang KL. So, hari sabtu tu kami pusing2 KL la. Bawak depa pergi mana2 yang patut, tapi banyaknya kami pergi ke kedai2 kereta terpakai la, sebab abang ipar abah nak survey kereta second hand. Ada la yg dia berkenan, tapi tak pasti apa keputusannya.

Hari Ahad, abah bawak depa ke Putrajaya. Abah pun dah lama tak berjalan kesana. Muizz dgn sepupu2nya lah yang seronok, berlari sana sini. Kami ke Alamanda sekejap, sebab abah pun tak pernah sampai situ. OKlah. Tak la seperti yg abah dengar. Lepas Alamanda, kami ke Masjid dan kawasan sekitarnya. Lama juga kat situ, sebab budak2 tu asyik dok bermain, lari sana sini, walaupun tengah panas terik. Abah nak larang kan, kesian pulak, sebab nampak mereka macam enjoy.

Ahad petang tu, lepas makan, depa bertolak balik ke Terengganu. Haha, tiba-tiba abah rasa sayu tengok depa balik. Tak tahu kenapa, tapi inilah perasaan yang abah selalu rasa masa belajar dulu, tiap kali abah perlu balik ke kampus lepas tamat cuti semester. Tapi sekejap je la rasa tu, sebab lepas tu bila layan Muizz, hilang rasa sayu tadi. Sekejap je abah layan, sebab lepas tu abah tertidur, sampai la pukul 7.

Malam tu kami ke Econsave kejap beli sikit barang rumah, dan bawak Muizz ke klinik sebab dia batuk dan selsema. Ummi pun sama. Balik dari klinik, abah layan Tru Calling, dah 3 minggu cerita ni tak ditayang.

Dan semalam, abah dapat call dari seorang sahabat, hampir 2 jam juga bersembang, hehe, habis la duit dia bayar bil telefon bulan ni. Banyak la ceritanya, yg berkisar tentang kehidupan dia. Seronok juga dapat borak dengan sahabat ni kadang-kadang. 2 jam berlalu pun rasa macam 20 minit.

Dan sebelum abah lupa, abah nak ucap terima kasih pada sahabat abah(Ustaz, abah tahu ustaz baca blog abah) kerana menghadiahkan sesuatu untuk abah dan ummi sempena ulangtahun perkahwinan ke5 kami 31 ogos lepas. Terima kasih banyak2 Ustaz. Abah dan ummi suka dengan pemberian tu.

2 comments:

acuk77 said...

eh eh sama ya ulangtahun perkahwinan kiter...cuma acuk ketinggalan 1 tahun...hehehe

~comei~ said...

wah.. penuh xtvt.