Thursday, July 12, 2007

Cerita tentang robot...


Malam tadi abah berkesempatan bawa Ummi dan Muizz menonton Transformers, setelah sekian lama Muizz ajak, dan setelah sekian lama abah berhajat nak tonton. Abah tak nak ulas panjang-panjang, sebab kalau nak tahu, anda kena tonton sendiri. Tapi kalau anda peminat setia Transformers, movie ini satu kemestian.

Komen kami

Abah: Superb!

Muizz: Hebat!

Ummi: Kenapa watak perempuan dalam cerita tu semua tak cantik?

Anda? Hehe...

Opss, lupa nak cakap, pada yang nak recall semula atau pada yang baru nak tahu apa ceritanya Transformers ni, rujuk sini.

5 comments:

muzem said...

wahh..at last dpt gak abah & fmily pi tgk w/pun postpone itu hari..huhu..aihh, mesti tgk ni..sume dh ckp best gile..

..harry potter?.

Abah Mui'zz said...

Zem, memang best gilerrr [opsss, takleh cakap gilerrr, Muizz marah].

Harry Potter menurut kawan abah, buku lebih baik dari movie. Tapi Muizz dah sibuk ajak tengok tuh. InsyaAllah kalau ada kelapangan, abah nak gi tengok juga. ekekeke. Ini memang genre cerita2 yg abah minat.

akira_nagasaki said...

citer ni mang best gilerrr hahaha dah 2 kali tengok

jeff said...

muiz dengan anak saya tu kira peminat transformer generasi baru .. kita yg generasi awal transformers ni pun jadi bebudak balik teringin nak tengok sama :)

Abah Mui'zz said...

Jeff, abah memang minat Transformers ni sejak zaman kartun 2D lagi. Bila dah masuk Beast Wars lagi la suka, sebab dah 3D. Bila berhijrah ke Beast Machine, ok jugak la. Tapi overall cerita, Transformers generasi pertama gak yang best.