Tuesday, July 21, 2009

Cerita tentang nama...

Lama tak mengepek, tetiba hari ni terasa nak jiwang sikit la.

Bukan apa, sebabnya kebetulan ari ni, abah terjumpa cari satu lagu yang dah sekian lama abah carik. Abah suka sangat lagu ni, dan lagi suka lagu ni bila abah dah ada ummi. Dulu2 ada la abah nyanyikan kat ummi (walaupun cam badak air nyanyi jer), tapi ummi kata dia tak pernah dengar lagu ni. Itu yg meraban abah mencarinya.

Alhamdulillah, hari ni dapat download. Dan abah nak share dengan anda. Share lagu sajalah, bukan share apa feel abah pada lagu tu. Sebab feel abah dengan lagu tu, hanya untuk Ummi saja.

Hahaha, tak kisah anda nak kata abah buang tebiat ke apa. Tapi abah nak gak letak lagu tu kat sini.



Nama Seindah Wajah

Kalau ku dapat mendaki gunung
Akanku seru kulaungkan
Oh namamu, kuserukan oh namamu
Pasti nanti
Bergema namamu di pergunungan
Bergema namamu di seluruh maya

Indahnya namamu seindah wajahmu
Bagai bidadari di dalam mimpi
Indahnya namamu seindah wajahmu
Kaulah pilihan hati

Kalau ku dapat mengepul awam
Akan kupintal ku jadikan
Oh namamu ku tuliskan oh namamu
Pasti nanti
Tertulis namamu di kepulan awam
Kan jelas terlihat di seluruh maya

Indahnya namamu seindah wajahmu
Bagai bidadari di dalam mimpi
Indahnya namamu seindah wajahmu
Kaulah pilihan hati...

p/s: Ummi, itulah yang abah selalu dok imagine abah buat, tapi realitinya abah tak mampu nak panjat gunung, atau nak kepul awan untuk Ummi.

4 comments:

arsaili said...

salam abah..apa kabar..wahhh romantic gak abah ni..ehehehe

aliff muhammad said...

Wah!! Romantik sungguh! :P

ummiHakimi said...

wah..jiwangnye cik

rizal said...

Abah! tak pernah dengar la lagu ni.

Hehe, terbayang abah gembira nyanyi lagu ni.. Macam mana lee agaknya gaya abang nyayikan lagu ni.

:)

Selamat Hari Jumaat :)