Thursday, October 09, 2008

Cerita tentang ayat-ayat cinta...


Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Ketika ku bersujud

Salam wahai sahabat. Maaf kerana post hari ni bermula dengan satu lagu. Bukan kerana tak ada idea nak mengepek (cewah abah, dah habis Ramadhan banyak la pulak idea nak mengepek ya!), tapi kerana masa yg ada hari ni abah nak siapkan kerja sikit, maka abah tangguhkan epekan abah tentang cuti beraya dikampung baru2 ini ke satu waktu terdekat nanti, insyaAllah.

Abah letak lagu ni pun, sebab terpengaruh dengan anak2 buah yang dok menyanyikan lagu ni waktu abah balik beraya hari tu, dan juga sebab terpengaruh juga dengan iklan2 di TV. Malam esok insyaAllah, abah dan ummi nak dating sambil tonton cerita Ayat-Ayat Cinta kat TV3 la (kalau dua budak kecik itu dah tidur la kan!). Novelnya dah selesai dibaca beberapa ketika dulu, sekarang nak tgk bagaimana filemnya, adakah sehebat novelnya?

Jumpa lagi insyaAllah...

3 comments:

jeff said...

aduhai romantiknya .. kekeke

babychuna said...

mana best novel ngan movie? babychuna rasa.. best lagi novel.. betul tak?

Abah Mui'zz said...

Jeff, romantik orang tua. Hehehe.

babychuna, pada abah, novel lebih mengasyikkan, lebih mencapai objektif, dan lebih syok!